Пн-Пт. 07.30-21.00 Сб 08.30-16.00 Нд. 09.00-15.00
Завідувачка жіночою консультацією клініки "Mirum" Соколова Марія Глібівна взяла участь у першій у світі конференції з гістероскопії, ДРТ та ультразвуку
news

Соколова Марія взяла участь у першій у світі конференції з гістероскопії, ДРТ та ультразвуку

22-24 квітня у Римі відбулася перша у світі конференція на стику спеціальностей HARTUS, де обговорювали новий підхід у лікуванні непліддя. H – гістероскопія, ART – допоміжні репродуктивні технології (ДРТ), US – ультразвук. Участь у конференції взяла наша завідувачка жіночою консультацією Соколова Марія Глібівна – акушер-гінеколог, гінеколог-ендокринолог, лікар УЗД, мамолог, дитячий гінеколог.

«У сучасному світі лікар-гінеколог, який займається питаннями непліддя, повинен бути обізнаний у цих трьох сферах медицини. На жаль, інколи гістероскопію, ДРТ та ультразвукову діагностику одній пацієнтці проводять три різні лікарі. І тоді ми стикаємося з ситуацією перетягування ковдри та контраверсійного консультування, коли лікар-ендоскопіст каже одне, лікар ультразвукової діагностики інше, а репродуктолог щось третє. У пацієнтки «горять запобіжники» і вона взагалі не розуміє, що відбувається і що їй робити. Тому дуже важливо, щоб під час консультування та діагностики не було таких розбіжностей, які нерідко вартують пацієнтам шансу народити бажану дитину», – розповідає Марія Глібівна.

У кожної жінки є оваріальний резерв, тобто певний запас яйцеклітин, який з віком вичерпується. І якщо пацієнтка тривалий час ходить від лікаря до лікаря, отримує невірний діагноз, лікує порушення, яких у неї немає, то втрачає дорогоцінний час. А з ним – можливість самостійно зачати та виносити дитину.

«Репродуктолог, який не робить ультразвукову діагностику – це насправді міфічна істота. Але репродуктолог без гістероскопа, а гістероскопіст без ультразвуку – реалії сьогодення не лише в Україні, але й у світі. Адже це три різні фахи, і це проблема.
Завдання сучасного лікаря-гінеколога, репродуктолога – мати знання на стику спеціальностей, вибудовувати з колегами злагоджену, командну роботу, щоб допомогти жінці безпечно стати мамою в найкоротший термін.
HARTUS – це концепція, заснована на командній роботі лікарів із пацієнтами, які потребують не лише правильного і своєчасного лікування, а й уважного, турботливого ставлення», – пояснює Марія Глібівна.

Концепція конференції близька MIRUM clinic, адже ми будуємо медицину майбутнього. Не уникаємо складних випадків, а навпаки охоче за них беремося. Допомагаємо нашим лікарям навчатися та розвиватися, бо від цього безпосередньо залежить якість медичних послуг і рівень здоров’я українців. 

Контакти
Ми у клініці MIRUM clinic докладаємо всіх зусиль, аби вам було затишно, комфортно, безпечно та ефективно.
Київ, вул. Віктора Некрасова, 1
Пн-Пт. 07.30-21.00 Сб 08.30-16.00 Нд. 09.00-15.00
+ 38 044 585 58 58